ملزومات حین اجرا
در بخش طراحی و ساخت دستگاه با موانع و چالش هایی برخورد خواهید کرد که در اینجا متذکر می شویم:
معمولاً در بخش دریافت ولتاژ خروجی ماژول PIR بوسیله میکروکنترلر، می توان از دو قسمت استفاده نمود:
قسمت اول استفاده از پین میکروکنترلر بعنوان I/O که با استفاده از دستور دریافت منطق 0 و 1 و اعمال دستورات لازم، این کار را انجام داد و با دریافت 0 و 1 منطقی از خروجی PIR هشداردهنده ها را فعال کرده و پیامک مورد نظر را از طریق ماژول GSM به مالک ارسال نماییم.
قسمت دوم استفاده از وقفه می باشد که با فعالسازی وقفه همگانی می توان از یکی از پین های وقفه استفاده کرد و با دریافت منطق 0 و 1 از خروجی ماژول PIR دستورات لازم را در زیربرنامه معرفی شده در ابتدای برنامه اصلی اجرا نماید که در قسمت اول بدان اشاره شد.
اما قسمت دوم در برخی موارد دچار مشکل خواهد شد و بعنوان اولین پروژه راه اندازی این بخش برای شما چالش هایی را بوجود خواهد آورد که با رعایت نکات جزیی می توان مکشلات را رفع نمود.
مورد بعدی راه اندازی ماژول GSM می باشد. این ماژول در انواع و اشکال مختلف در بازار موجود می باشد و هر یک دارای امکاناتی می باشد که به نسبت امکانات قیمت آنها متغیر است. در برخی مدل های با امکانات بیشتر باید به یک سری نکات توجه کنیم از جمله تغذیه مورد نیاز که معمولاً بین 9 الی 12 ولت و جریان حداقل 2 آمپر می باشد و همچنین تنظیم اتصال پین دیتا به آن و ایجاد ارتباط دیتا از طریق UART می باشد که در این مدل بوسیله ی جامپر نحوه ارتباط را انتخاب کنیم. ارتباط دیتا در این بخش باید بر روی TTL قرار بگیرد تا بتوان پیامک ارسال یا دریافت نمود و در کل ماژول را کنترل نماییم و بصورت سریال از طریق میکروکنترلر دیتا انتقال دهیم.
همچنین باید به این نکته توجه کنیم که قبل از روشن کردن ماژول GSM، باید آنتن را به آن وصل کنیم وگرنه موجب سوختن ماژول می شود.
پس از روشن کردن ماژول باید کلید ON مختص راه اندازی شبکه اتصال مخابراتی را روشن نمایید تا شبکه اتصال سیم کارت را شناسایی کرده و بدان متصل شود. در این پروژه اگر از سیم کارت ایرانسل استفاده کنید، شبکه MTN ایرانسل وصل خواهد شد و اگر سیم کارت همراه اول باشد شبکه IR-MCI همراه اول متصل خواهد شد.
در ضمن در حین تعویض سیم کارت مراقب سوکت آن باشید زیرا بسیار حساس می باشد و با یک اشتباه کوچک سوکت خواهد شکست.